Jocs Florals dels Micropobles 2023

Jocs Florals dels Micropobles 2023

L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles, un concurs literari adreçat a infants, joves i adults destinat a posar en valor el món rural. La temàtica genèrica de les obres, que poden estar redactades en prosa o en vers, però sempre en català, és el món rural i el període per a la presentació dels treballs clou a les 23.59 h. del dia 26 de novembre d’enguany.

L’extensió dels textos, en la modalitat de prosa, ha de ser d’un màxim de 1200 paraules, mentre que en el cas de les poesies, és d’un màxim de 600 paraules.

Les obres han d’estar centrades en la temàtica del món rural, han de ser originals i inèdites, i en elles es pot fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció. L’objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d’escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències (reals o imaginàries) de cada participant.

S’estableixen tres categories, totes amb l’opció de prosa o poesia: Categoria Infantil (fins a 12 anys), la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) i la Categoria Adulta (a partir dels 18 anys) anys). Els participants que enguany celebren els 12 o els 18 anys entraran a concursar a les Categories Infantil i Juvenil respecivament. Un participant pot presentar-se a les dues modalitats, prosa i poesia, en la categoria que li correspongui. I dos premis per a cadascuna de les 3 categories (Infantil, Juvenil i Adulta). El Primer Premi és una estada en un micropoble de Catalunya per conèixer-lo i on la persona guanyadora podrà portar a terme activitats locals. També rebrà també l’obsequi d’un lot de llibres relacionats amb el món rural català que l’ajudaran a conèixer i a apropar-se a aquesta realitat del país. La persona guanyadora del Segon Premi rebrà l’obsequi de l’esmentat lot de llibres relacionats amb el món rural català.

Imatge de cinc persones en un espai lliure darrera d'una taula en la que hi ha els guardons dels jocs florals que lliuraran a les persones premiades. Les cinc persones son Joan Solà, president de la sectorial de cultura de MdC, Mario Urrea president de MdC, Montse Barniol, delegada del governs a la Catalunya Central, Montse Isern, membre del jurat i Salvador Tresserra, alcalde de l'Estany la localiutat on es vam lliuar els premis dels Jocs Florals.

El jurats ha fet pública la seva decisió i els  textos premiats de l’edició de 2023 dels Jocs Florals dels Micropobles són:

Prosa adult:

1er. premi:  “L’Aiguavès de Can Tió”, d’en Pascol dels Federals. Pots llegir-lo aquí

2on. premi: “Vida nova”, de Milana.Pots llegir-lo aquí

Poesia adult:

1er. premi: “A la casa de les roques”, de Tinker. Pots llegir-lo aquí

2on. premi:.”Cal.ligrafies del record”, de Joan Pagès. Pots llegir-lo aquí

Prosa infantil:

1er. premi: “Les aventures de l’esquirol”, de Victoriosa. Pots llegir-lo aquí

2on. premi:-. “Boira de llum”, d’Anònim 322. Pots llegir-lo aquí

i s’ha acordat concedir un accèssit a l’obra “El meu poble “, de Rigell. Pots llegir-lo aquí

Poesia infantil:

1er.premi: “Madremanya és casa meva”, d’Adriana. Pots llegir-lo aquí

2on. premi: desert

Prosa juvenil:

1er. premi: ”Dibuixar una entrada”, de Leo Bernet. Pots llegir-lo aquí

2on. premi: “L’essència s’acaba descobrint”, de Sant Quirze, Pots llegir-lo aquí

Poesia juvenil:

1er. premi: “Miralls de l’ànima”,  de Jot. Pots llegir-lo aquí

2on. premi: desert

El Jurat dels Jocs Florals dels Micropobles està composat per persones relacionades els àmbits de la literatura i del món rural. En formen part Martí Gironell, periodista i escriptor; Vanessa Freixa, escriptora i activista del món rural; Glòria Tomàs  llicenciada en Filologia Catalana; Josep Maria Borés director de revista Celsona i Judit Flix, membre de MdC i llicenciada en Filologia Catalana.

El lliurament dels premis a les persones guanyadores es va dur a terme el dissabte 16 de desembre de 2023, a dos quarts d’una del migdia, a la biblioteca “Emili Pujol” de la Granadella. Va ser aleshores que es van fer públics els textos premiats i el nom de les persones que en són les autores, doncs calia presentar les propostes amb pseudònim.

Podeu consultar les bases aquí

Amb el suport de