Salutació
del President

L’Associació de Micropobles de Catalunya va néixer l’any 2008 gràcies a la iniciativa d’una dotzena d’ajuntaments de municipis amb menys de 500 habitants que estaven convençuts de la necessitat de crear una nova eina per a compartir, analitzar i buscar solucions als problemes comuns en aquells moments. Actualment els ajuntaments que dona aixopluc l’associació son la major part dels ajuntaments de fins a 1000 habitants.

 

A dia d’avui ja anem cap als 300 associats, un fet que demostra la bona tasca duta a terme durant els anys i la importància que perceben els municipis a sumar esforços i tenir una eina identificada aglutinadora de la defensa d’aquest món rural.

 

Com a associació, som la única al País que defensa exclusivament aquest 51% de municipis que som els micropobles, el 51% del territori que ocupem en el qual els que hi vivim no arribem al 3% de la població del País.

 

No oblidem que la nostra associació té com a objectiu principal aconseguir la igualtat d’oportunitats de la ciutadania i per aconseguir-ho cal tenir presència al marc social i polític del país. Hem recorregut part del camí però la fita és encara insuficient, ens queda un bon tram fins arribar a assolir la igualtat d’oportunitats. Com més serem més força ens donareu per a ser cada dia més influents.

 

Ara, amb la consciència que els Micropobles som cada dia més ferms en la voluntat d’existir, tenim la convicció de que cal seguir treballant tot sentint-nos orgullosos de ser i viure en un Micropoble. Els que ho fem, ens sentim privilegiats i ara més que mai ens necessitem totes i tots per ser més i més forts davant les Administracions. Per això us animo a que us adheriu a l’Associació de Micropobles Catalunya, on trobareu persones que prioritzem l’interès general dels Micropobles i treballen de forma altruista per l’equitat territorial i la igualtat d’oportunitats.

 

Us convido a que formeu part de la comunitat dels micropobles i junts construïm un país millor per a nosaltres i les properes generacions.

 

Som Micropoble, Som Batec Rural.
Joan Solà Bosch, president.

 

Qui som
Salutació del President
Finalitats de MdC
Estatuts
Òrgans de govern
Com associar-se

Fotografia de Joan Solà, de tres quarts davant d'una paret de pedra