Micropobles i esMONTAÑAS mostren la seva preocupació per la pressió fiscal que pateixen els municipis de menys de 1.000 habitants

Micropobles i esMONTAÑAS mostren la seva preocupació per la pressió fiscal que pateixen els municipis de menys de 1.000 habitants

Ambdues entitats treballaran de manera conjunta per abordar aquesta qüestió amb els diferents grups parlamentaris en el context del debat pressupostari per a assolir un tracte preferent per als micropobles.

Els presidents de l’Associació de Micropobles de Catalunya,  Joan Solà, i la Asociación Española de Municipios de Montaña, Miguel Gracia, han mantingut aquest dimecres una reunió de treball a Boltaña on han compartit diferents problemàtiques del món rural. Entre elles, hi ha l’aplicació d’un canvi en les normes fiscals per 2024 que afectarà directament als municipis de menys de 1.000 habitants. En aquest sentit, destaquen que en la major part dels casos es tracta de municipis sens deute i que, tot i això, en el capítol financer han d’assumir competències que no els són pròpies per poder prestar serveis al veïnat. Una situació, discriminatòria davant  poblacions o ciutats més grans i amb més recursos.

Des de l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Asociación Española de Municipios de Montaña (esMONTAÑAS), han acordat treballar de manera conjunta amb els diferents grups parlamentaris en el context del debat pressupostari per a assolir que s’hi reflecteixi aquesta realitat i abordar un tracte preferent per als municipis de menys de 1.000 habitants.

A la trobada a Boltaña hi han assistit també Mario Urrea per part de Micropobles i Begoña Dorado, presidenta de la Asociación de Entidades Locales del Pirineo Aragonés ADELPA.