Planoles acull la segona edició de la Fira de Micropobles de Catalunya

Planoles acull la segona edició de la Fira de Micropobles de Catalunya

La fira, organitzada per l’Associació de  Micropobles de Catalunya, es farà el dissabte 18 de novembre de 10h a 14h a Planoles. Vint-i-cinc ajuntaments de poblacions de menys de 1.000 habitants d’arreu de Catalunya es reuniran al Ripollès per mostrar-hi la seva oferta turística i cultural, projectes, productes locals i activitats. El músic i compositor Manu Guix, serà el padrí de la Fira.

Amb el lema ‘Som batec rural’ l’Associació de Micropobles de Catalunya impulsa la segona edició de la Fira de Micropobles de Catalunya. Planoles serà el micropoble amfitrió de l’esdeveniment, que reunirà a una vintena de poblacions de les quatre demarcacions catalanes el dissabte 18 de novembre de 2023. Els vint-i-cinc micropobles participants comptaran amb un estand propi on podran mostrar-hi projectes en matèria d’habitatge, educació, oferta cultural, catàleg patrimonial, activitat turística, econòmica i productes locals. Entre les activitats previstes per enguany a Planoles hi ha la presentació del festival “D’aquí estant veig una estrella”de Riudaura dedicat a la cançó de tradició oral participativa, un festival que neix del llibre de mateix nom que recull cançons tradicionals catalanes que es va enregistrar a partir de les veus de persones del poble. Tarrés hi mostrarà el seu projecte “Camins de Pedra” per mostrar els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics amb què compta aquest petit municipi de les Garrigues i Carme Freixa i Miquel Saña hi presentaran el seu nou llibre ‘La Tira de rutes: 50 excursions pel Ripollès’. Per altra banda, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) hi presentarà una proposta de mobilitat a demanda. A més, les persones visitants podran fer tir amb arc i jugar a bitlles catalanes.

L’Associació de Micropobles de Catalunya posava en marxa aquesta iniciativa fa just un any amb la voluntat d’apropar a la ciutadania la diversitat i la realitat de les poblacions de menys de mil habitants de Catalunya al públic assistent. A la vegada, l’Associació busca també que la Fira sigui un espai de trobada que afavoreixi el coneixement entre els municipis. Es busca fer visible la realitat del món rural per mostrar a la ciutadania que pot trobar-hi una opció de vida.

El músic i compositor Manu Guix serà el pregoner de la Fira de Micropobles 2023, que es farà a l’àrea del Casino de Planoles el dissabte 18 de novembre entre les 10h i les 14h.

  • 10h Inici de la Fira
  • 10:30h Presentació del llibre ‘La Tira de rutes: 50 excursions pel Ripollès’ de Carme Freixa i Miquel Saña, a proposta de l’Ajuntament de Vallfogona.
  • 11h L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) explicarà tot el que una associació com aquesta pot fer pels micropobles en matèria de mobilitat i transport.
  • 11:30h Pregó de la Fira i ball de la Colla Bastonera del Masnou Ple de cops. Acte institucional amb Joan Solà, president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, David Rodríguez, secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya i Miquel Reverter, diputat d’Assistència als Micropobles de la Diputació de Girona.
  • 12h Presentació del festival “D’aquí estant veig una estrella” a proposta de l’Ajuntament de Riudaura.
  • 12:30h Presentació del projecte “Camins de Pedra” de l’Ajuntament de Tarrés.
  • 13:30h Ball de tancament de la Fira, amb Mini-stress (Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional).

La primera edició de la Fira de Micropobles, celebrada al novembre de 2022 a l’Estany, va ser un èxit i va comptar amb una vintena d’ajuntaments i amb més de 1.200 visitants al llarg de tota la jornada.

 

Per a organitzar la Fira comptem amb el suport de:

Logotip de la Generalitat de Catalunya, del Departament de la Presidència