Micropobles recolza les mobilitzacions de la pagesia

Micropobles recolza les mobilitzacions de la pagesia

L’Associació de Micropobles de Catalunya reclama polítiques valentes, treballar per adaptar-se a l’emergència climàtica i sortir d’una realitat que ens porta cap a la desaparició de la petita agricultura que sempre ha donat vida als pobles.

A Catalunya, més de la meitat dels municipis tenen menys de 1.000 habitants i abasten el 51% de la superfície del país. Es tracta de zones on es desenvolupa fonamentalment l’activitat del sector primari i que pateixen de manera directa el degoteig constant de la pèrdua de presència del mateix.

En aquest context, l’Associació de Micropobles de Catalunya mostra el seu suport a les protestes convocades pel sector primari arreu del territori i s’uneix a la reivindicació de reclamar a les administracions solucions a l’increment desmesurat de costos de producció i a l’excés de burocràcia, entre d’altres qüestions. Tot plegat amb una situació de sequera extrema, que condiciona directament la tasca d’un sector imprescindible pel conjunt de la societat i estretament lligat a la història del món rural.

Des de Micropobles reclamem i treballem per un model productiu que atregui el relleu generacional i que contribueixi a fer viable la continuïtat del sector i la vida al món rural. Per això considerem que calen polítiques valentes, treballar per adaptar-se a l’emergència climàtica i sortir d’una realitat que ens porta cap a la desaparició de la petita agricultura que sempre ha donat vida als pobles.