Micropobles apropa Oportunitat500 a entitats europees associades al projecte erasmus+ We Can

Micropobles apropa Oportunitat500 a entitats europees associades al projecte erasmus+ We Can

Una trentena de persones han conegut de primera mà els casos de Senan, Ulldemolins i Llardecans; on diferents famílies viuen i treballen en el marc del projecte d’acollida Oportunitat500. Llardecans ha estat aquest dijous seu de la cloenda de tres jornades de coneixement del territori i de treball intensiu.

L’Associació de Micropobles de Catalunya ha compartit l’experiència del projecte d’acollida Oportunitat500 amb cinc entitats europees associades al projecte erasmus+ We Can – Welcoming Entrepreneurship: Creating Alternative Narratives. Al llarg de tres jornades, una trentena de persones han visitat Catalunya i han pogut conèixer de manera directa els objectius i estructura de la iniciativa que possibilitat l’acollida de persones migrades i refugiades a municipis de menys de 500 habitants. Aquesta setmana han conegut de primera mà els casos de Senan, Ulldemolins i Llardecans. En les visites realitzades a aquestes poblacions les famílies acollides pel projecte Oportunitat500, juntament amb alcaldes i alcaldesses, han compartit les seves vivències amb els experts de les diferents entitats europees participants en  la trobada.

Les visites i el coneixement de l’entorn s’han complementat amb sessions de treball col·laboratives per estimular el disseny d’accions comunitàries efectives i sostenibles que reforcin el procés d’adaptació i arrelament de les famílies acollides als municipis.

 

Oportunitat500 és una iniciativa de l’Associació de Micropobles de Catalunya, que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Igualtat i Feminismes i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya. El projecte erasmus+ We Can treballa l’activació i l’emprenedoria de persones migrades a Europa. La visita ha estat organitzada per l’entitat catalana associada a aquest consorci europeu CHAPTER#2, del qual també formen part les entitats italianes Project School i Associazione Sensacional, l’alemanya Pro Arbeit i Solid Road de Països Baixos.