L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca una nova edició dels Jocs Florals

Imatge de cinc persones en un espai lliure darrera d'una taula en la que hi ha els guardons dels jocs florals que lliuraran a les persones premiades. Les cinc persones son Joan Solà, president de la sectorial de cultura de MdC, Mario Urrea president de MdC, Montse Barniol, delegada del governs a la Catalunya Central, Montse Isern, membre del jurat i Salvador Tresserra, alcalde de l'Estany la localiutat on es vam lliuar els premis dels Jocs Florals.

L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca una nova edició dels Jocs Florals

El concurs literari, adreçat a infants, joves i adults en la doble modalitat de prosa i vers, té per objectiu posar en valor territori i les àrees rurals. Les obres, centrades en la temàtica del món rural, han de ser inèdites. El termini de presentació d’originals als Jocs Florals dels Micropobles estarà obert fins el 26 de novembre de 2023.

L’Associació de Micropobles de Catalunya convoca la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles, un concurs literari adreçat a infants, joves i adults destinat a posar en valor el món rural. La temàtica genèrica de les obres, que poden estar redactades en prosa o en vers però sempre en català, és el món rural i el període per a la presentació dels treballs clou el diumenge 26 de novembre (inclòs).

Les obres, centrades en la temàtica del món rural, han de ser originals i inèdites, i en elles es pot fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció. L’objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d’escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències (reals o imaginàries) de cada participant. L’extensió dels textos, en la modalitat de prosa, ha de ser d’un màxim de 1.200 paraules, mentre que en el cas de les poesies, és d’un màxim de 600 paraules.

Els tres rangs establerts al concurs, tots amb l’opció de prosa o vers, són la Categoria Infantil (fins a 12 anys), la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) i la Categoria Adulta (a partir dels 18 anys). Els participants que enguany celebren els 12 o els 18 anys entraran a concursar, respectivament, a la Categoria Infantil i Juvenil. Un participant pot presentar-se a les dues modalitats, prosa i poesia, en la categoria que li correspongui. Cal presentar els textos a l’adreça de correu electrònic jocsflorals@micropobles.cat. La persona participant adjuntarà la seva obra en PDF i les dades personals. El títol de l’arxiu ha de ser obligatòriament el títol de l’obra. Al final de l’obra hi ha de constar el pseudònim escollit per a participar en el certamen. Les obres seran escrites amb la tipologia de lletra arial i cos 12. Les bases completes dels premis poden trobar-se a www.micropobles.cat

L’organització estableix dos premis per a cadascuna de les 3 categories (Infantil, Juvenil i Adulta). El Primer Premi és una estada en un micropoble de Catalunya per conèixer-lo i on el guanyador o guanyadora podrà portar a terme activitats locals. La visita inclourà el dinar per a un màxim 4 persones. La persona guanyadora rebrà també un lot de llibres relacionats amb el món rural català, que l’ajudaran a conèixer i a apropar-se a aquesta realitat del país. La persona guanyadora del Segon Premi rebrà com obsequi el lot de llibres relacionats amb el món rural català.

El Jurat dels Jocs Florals dels Micropobles està composat per persones relacionades els àmbits de la literatura i del món rural. En formen part Martí Gironell, periodista i escriptor; Vanesa Freixa, escriptora i activista del món rural; Glòria Tomàs, llicenciada en Filologia Catalana; Josep Maria Borés, director de la revista Celsona; Judit Flix, membre de Micropobles i llicenciada en Filologia Catalana.

La decisió del jurat es farà pública a les xarxes socials de l’Associació de Micropobles de Catalunya i el lliurament dels premis a les persones guanyadores tindrà lloc el dissabte 16 de desembre de 2023.