El Parlament de Catalunya dona llum verda a la Comissió de seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya

El Parlament de Catalunya dona llum verda a la Comissió de seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya

El Parlament de Catalunya va aprovar aquest passat dimecres, 13 de desembre, la creació de la Comissió de Seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya.

 

El Parlament de Catalunya dona llum verda a la Comissió de seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya.

El Parlament de Catalunya va aprovar aquest passat dimecres, 13 de desembre, la creació de la Comissió de Seguiment de l’Agenda Rural de Catalunya. Aquest òrgan estarà integrat per representants de tots els grups parlamentaris i serà l’encarregat de fer el seguiment de les actuacions que s’hagin prioritzat a l’Agenda Rural de Catalunya, especialment aquelles en l’àmbit de les competències de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. A la vegada, orientarà al Govern per contribuir al bon desenvolupament de l’Agenda Rural. L’objectiu no és altre, doncs, que donar resposta a la reivindicació històrica del món rural català de formar part de les decisions sobre desenvolupament econòmic, social i cultural dels territoris rurals i garantir l’equitat territorial tant reivindicada.

La proposta es va presentar el passat 17 d’octubre per part de les entitats que conformen la Comissió Motora de l’Agenda Rural, representants de la societat civil rural i impulsors d’aquest document, que van comparèixer davant els grups parlamentaris del Parlament per exposar la petició formal.

Amb la creació de la Comissió de Seguiment s’activa una altra fase del procés d’implementació de l’Agenda Rural de Catalunya que ha de marcar les accions a desenvolupar a partir de set eixos estratègics per fomentar el desenvolupament socioeconòmic i portar a terme polítiques d’equilibri i cohesió territorial.

 

FONT: Agenda Rural de Catalunya