El Festival Itinera creix amb 200 concerts a Micropobles de Catalunya

El Festival Itinera creix amb 200 concerts a Micropobles de Catalunya

L’Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive impulsem un any més el Festival Itinera amb l’objectiu d’apropar la cultura i diferents estils musicals a tots els racons del territori. En aquesta tercera edició, el Festival Itinera creix i programarà 200 concerts de jazz, blues, soul, gòspel i músiques del món a municipis de menys de 1.000 habitants entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre.

Itinera s’ha presentat als mitjans de comunicació aquest divendres al Palau Robert i arrencarà oficialment el cap de setmana de l’1 i 2 d’abril amb concerts inaugurals a vuit comarques catalanes. Es faran espectacles a Duesaigües, Pradell de la Teixeta, Fortià, Sant Miquel de Campmajor, Granera, Riner, Renau i Aspa; una inauguració simultània que reforça el caràcter itinerant del festival. A més de la itinerància, que possibilita l’actuació dels artistes en poblacions on, d’altra manera, seria difícil programar-los, els músics gaudeixen de l’oportunitat de fer intercanvis amb territoris Itinera, ampliant el seu circuit professional.

Des de Micropobles mantenim l’aposta per aquesta iniciativa per donar a conèixer la realitat dels nostres municipis, oferir concerts de qualitat en petit format a racons emblemàtics del territori i garantir l’accés a la cultura de tothom.

Després de l’èxit dels dos primers anys amb més d’un centenar de concerts i milers d’espectadors (8.000 i 14.000), aquest 2023 el festival repetirà la fórmula amb una programació equilibrada i de qualitat. Novament, aposta per l’estrena de projectes musicals amb segell Itinera que potencien la proposta. Entre ells, s’hi podran veure J.J White i Mayelen Fouler amb Mi acorde secreto, una peça de teatre musical que narra la vida de Leonard Cohen; Joan Chamorro, que presenta tres projectes: dos trios, The Sound of Violin amb Èlia Bastida i Josep Traver i Frank Sinatra Tribute amb Marc Martí i Edu Ferrer, i un duet amb Koldo Munné; Pep Lladó i Carlitos Miñarro amb Rumba blanca; Sílvia Comes amb un espectacle que repassa les cançons que han marcat la lluita per la igualtat a casa nostra i arreu del món; i Mireia (Mireia Farré Canela) que, seguint amb la seva tònica punk-naïf, presentarà el seu primer EP Marge de millora. A més, Big Mama Montse celebrarà els 35 anys als escenaris amb diversos concerts commemoratius amb un repertori basat en composicions pròpies que l’artista recupera amb ritmes renovats. Una proposta intimista i alhora festiva, amb cançons per redescobrir i gaudir.

D’altra banda, tornaran a sentir-se algunes de les propostes que més han agradat anteriorment com Les grans veus del soul de Ster Wax, David Giorcelli, Frank Barnes i Abby Rubens; el trio Swingto?nics amb un homenatge als 50 anys La Locomotora Negra, una història amb Swing; Joe Psalmist & The Gospel Train amb La ruta del Gòspel. D’Àfrica als Estats Units; Cleanhead Brothers amb La música de Woody Allen; Hop’s duo i Romani? Brothers Hot Jazz amb Història del Jazz; Richard White, Johnny Bigstone, Sweet Marta i The Blues Prisoners amb Route 62, el blues del Mississipí; Miliu Calabuch amb La Rumba Catalana; i The Massive Brothers, Mr. Shingles i The Coverland amb Black Music.

Igualment, es continuarà acollint els espectaculars duets d’Alba Armengou, Carla Motis i Jan Domènech (Sant Andreu Jazz Band), així com Ramon Macià, Paula Barranco, Giuditta Franco, Vignesh Melwani i Belén Bandera. Itinera col·labora amb conservatoris i escoles de música catalanes, especialment amb el Liceu, l’Esmuc, el Taller de Músics, la Fundació Catalana de Jazz Class, la SBB (Societat Blues Barcelona), i el club de Jazz i Blues me?s antic de Catalunya: el Harlem Jazz Club.

Enguany, a més, el certamen arribarà a la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Occitània, Sardenya, Canàries i Castella La Manxa. Gràcies a una col·labació amb Transmed, en la tercera edició del festival es realitzaran quatre concerts Itinera en vaixells Trasmed en diferents rutes entre aquests tres territoris: Catalunya, Comunitat Valenciana i Illes Balears. Aquestes actuacions tenen com a objectiu potenciar l’intercanvi cultural entre territoris. El Festival Itinera Parlem és possible gràcies a la complicitat de les entitats i institucions implicades i als seus patrocinadors principals: Parlem Telecom, Seguros Mussap, el grup empresarial Moventia, Escapada Rural i Trasmed.

Podeu consultar la programació confirmada fins al moment AQUÍ.