Darrers dies per participar als Jocs Florals dels Micropobles

Darrers dies per participar als Jocs Florals dels Micropobles

El termini per enviar els originals a l’organització es tancarà el diumenge 26 de novembre. L’Associació de Micropobles de Catalunya impulsa la tercera edició del concurs amb l’objectiu posar en valor territori i les àrees rurals. Es convoca per les categories d’infants, joves i adults en la doble modalitat de prosa i vers.  Les obres, centrades en la temàtica del món rural, han de ser inèdites i estar escrites en català.

L’Associació de Micropobles de Catalunya impulsa la 3a edició dels Jocs Florals dels Micropobles, un concurs literari destinat a posar en valor el món rural. L’objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d’escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències reals o imaginàries de cada participant.

La temàtica genèrica de les obres és el món rural i han d’estar redactades en català, ja sigui en la modalitat de prosa o vers. Els tres rangs establerts al concurs, són la Categoria Infantil (fins a 12 anys), la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) i la Categoria Adulta (a partir dels 18 anys). El termini per a la presentació dels treballs estarà  obert fins el diumenge 26 de novembre (inclòs). Cal presentar els textos a l’adreça de correu electrònic jocsflorals@micropobles.cat i les bases completes poden consultar-se a www.micropobles.cat.

S’estableixen dos premis per a cadascuna de les 3 categories (Infantil, Juvenil i Adulta). El Primer Premi és una estada en un micropoble de Catalunya. La visita inclourà el dinar per a un màxim 4 persones. La persona guanyadora rebrà també un lot de llibres relacionats amb el món rural català, que l’ajudaran a conèixer i a apropar-se a aquesta realitat del país. La persona guanyadora del Segon Premi rebrà com obsequi el lot de llibres relacionats amb el món rural català. El Jurat dels Jocs Florals dels Micropobles està composat Martí Gironell, periodista i escriptor; Vanesa Freixa, escriptora i activista del món rural; Glòria Tomàs, llicenciada en Filologia Catalana; Josep Maria Borés, director de la revista Celsona i Judit Flix, membre de Micropobles i llicenciada en Filologia Catalana. La decisió del jurat es farà pública a les xarxes socials de l’Associació de Micropobles de Catalunya i el lliurament dels premis a les persones guanyadores tindrà lloc el dissabte 16 de desembre de 2023.