Des de l'Associació de Micropobles de Catalunya (MdC) condemnem l’atac militar injustificat a Ucraïna

diumenge 27 febrer 2022

MdC condemna la violència davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar aquest passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat diverses víctimes civils i militars.

Des dels micropobles de Catalunya, condemnem qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

Com a càrrecs electes i ciutadanes de diferents micropobles, no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població.

La societat catalana i els micropobles han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans.

Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau.

Per això, exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.

Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.

Volem expressar, especialment, el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya.

L'Associació de Micropobles de Catalunya es posa a entera disposició per poder donar vies de solució a les casuístiques que es puguin anar donant com a efectes col·laterals del conflicte.

NO A LA GUERRA

Contacte:
Mario Urrea (President) presidencia@micropobles.cat
Xavi Camps (Acció Social) acciosocial@micropobles.cat

Versió en ucraïnès: Асоціація de Micropobles de Catalunya (MdC) засуджує військовий напад
невиправданий в Україні

Comunicat de suport a la comunitat ucraïnesa