Toc de difunts per a exigir el condicionament de les carreteres arreu del territori

divendres 28 setembre 2018

Municipis com Aspa, Setcases, Argençola o Vallfogona del Ripollès s'han sumat a la reivindicació endegada per Sant Esteve de la Sarga

Arran de l'esllavissada que va provocar la tràgica mort d'una parella a la carretera LV-9124 a Castell de Mur (Pallars Jussà) el passat mes d'abril, diversos municipis del Pirineu han iniciat una acció simbòlica per a exigir carreteres en condicions. A iniciativa de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, poble on residien les víctimes, diversos municipis del Pallars Jussà toquen campanades a morts diàriament -i fins a trobar una solució- per a reivindicar més recursos per al manteniment i condicionament de les carreteres, principals vies de connexió amb la vida quotidiana dels veïns i veïnes dels micropobles. A més a més, s'ha establert contacte amb diferents nivells de l'Administració per tal d'arribar a un acord, ja que la majoria d'aquestes vies són de titularitat municipal i els ajuntaments per si sols no poden assumir el cost de la seva conservació. Actualment, els recursos i polítiques destinades a les zones de muntanya, especialment, són del tot insuficients per a poder garantir els serveis bàsics a la ciutadania i la continuïtat dels pobles del Pirineu.

Després de Sant Esteve de la Sarga i Taús està previst que també es facin accions similars en diversos nuclis del municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà, o de les Valls de Valira, a l’Alt Urgell. En aquest sentit, els impulsors de la iniciativa van fer una crida a tots els micropobles de Catalunya a sumar-se a l’acció el passat diumenge 23 de setembre a les 12h.