Llum verda a la comarca del Moianès

dimarts 24 març 2015

"¿Vols que els municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?"

Els municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja, fins ara repartits entre les comarques d'Osona, el Bages i el Vallès Oriental, constituiran la comarca del Moianès, la número 42 de Catalunya.
Així ho ha decidit el 80% dels ciutadans que han acudit a les urnes, un 47% dels veïns majors de 16 anys que podien participar-hi.

Entre els 10 municipis consultats, dos dels que registren una participació més alta són micropobles associats: L'Estany i Collsuspina (64% i 68,4%, respectivament). En ambdós casos, el sí ha estat l'opció guanyadora però no amb la mateixa contundència. Mentre que a L'Estany els votants a favor de la nova comarca representen el 86,6% en detriment del 8% que hi està en contra, a Collsuspina els detractors augmenten fins el 44,4%, deixant un estret marge entre els partidaris del sí (50,2%).

La voluntat de més de 4.000 habitants s'ha manifestat en aquesta consulta que, malgrat no ser vinculant, serà tramitada per a la seva aprovació al Parlament al tram final de la legislatura.

Fotos de la jornada participativa al Moianès (via Nació Digital - Manresa Info)