Al·legacions de l'AMC a l'Avantprojecte de Llei de Territori

El Consell Directiu de l'AMC, en representació dels 137 socis, es va reunir el passat 27 de juny a Argençola per tal de debatre i fer consideracions al voltant del text.
06.07.2017

Davant d'un avantprojecte de Llei que, un cop més, ignora la realitat i diversitat del territori, l'Associació de Micropobles ha presentat a data 6 de juliol de 2017 una esmena a la totalitat del text.

Les consideracions plantejades per l'AMC aludeixen a una discriminació positiva de la ruralitat: donar veu i vot a qui viu al territori i el treballa; afegir qüestions vinculades a la gestió del terreny (sanejament, gestió agrícola, ramadera i forestal...); dotar els ajuntaments de poder de presa de decisions i que els micropobles tinguin un espai de representació dins de l'elaboració de normatives.
A banda, es reclama un tracte especial cap als municipis de menys de 1.000 habitants (el 2,6% de la població) però que gestionen una gran part del territori de Catalunya (el 51% de superfície). Es demana, un cop més, el reconeixement de l'Estatut del Micropoble.

Des de l'AMC, ens posem a la disposició de la Conselleria de Territori per a col·laborar en un nou redactat més inclusiu.

Fins el 14 de juliol es podran fer esmenes al text.

*Trobeu adjunt el document amb les al·legacions presentades a continuació.

 allegacions-AMC-DEFINITIVES.pdf • Mapa dels micropobles
  Vols veure on estan situats?

  La seu social de l'associació és a
  Ajuntament de l'Estany
  Dr. Vilardell, 1
  08148 - L'ESTANY

  L'adreça postal és
  Apartat de correus 18
  17740 - VILAFANT

  Associació de Micropobles de Catalunya | © 2013 | info@micropobles.cat | Avís legalAvís de Cookies
  realització cdnet