Micropobles entra a formar part de la Mancomunitat Cultural

Micropobles entra a formar part de la Mancomunitat Cultural

Micropobles entra a formar part de la Mancomunitat Cultural

L’Associació de  Micropobles de Catalunya entra a formar part de la Mancomunitat Cultural, un marc en el qual exposarem la visió i reivindicacions dels micropobles en matèria cultural i ho treballarem colze a colze amb associacions municipalistes, diputacions i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
En la primera trobada amb els nous membres de la Mancomunitat cultural, la consellera de Cultura Natàlia Garriga ha assenyalat la importància de la despesa en l’àmbit cultural que realitza el món local i ha insistit en la necessitat de mantenir aquest nivell i augmentar-lo progressivament en paral·lel a l’esforç que està realitzant el Departament de Cultura, fet que totes les institucions i entitats han correspost positivament.
Dels acords presos durant la sessió cal destacar:
  • El desenvolupament d’una plataforma tecnològica que faciliti l’accés a la informació dels ajuts i subvencions del món cultural que s’ofereixen a Catalunya.
  • Avançar en l’estudi per la concertació de programació de les subvencions al món local, prioritzant l’àmbit patrimonial, de manera que els ajuts del Departament de Cultura i diputacions comparteixin bases i mecanismes de gestió, amb l’objectiu que es simplifiqui el finançament dels projectes culturals dels ajuntaments, professionals i institucionals.
La Mancomunitat Cultural és un òrgan de cooperació cultural entre les diferents administracions, amb l’objectiu de coordinar i posar en comú les diferents polítiques culturals que es duguin a terme arreu del territori, per tal de donar el millor servei possible a la ciutadania. Ens hi incorporem juntament amb representants de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de Governs Locals, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC). Amb anterioritat ja en formaven part el Departament de Cultura de la Generalitat i les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.