Les Jornades europees de patrimoni es celebraran del 13 al 15 d’octubre de 2023

Les Jornades europees de patrimoni es celebraran del 13 al 15 d’octubre de 2023

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) són l’esdeveniment cultural participatiu més important d’Europa. Al llarg de tres dies, ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d’arreu d’Europa organitzen accions per descobrir i viure el patrimoni cultural. Tot plegat, a través d’activitats i experiències gratuïtes adreçades a tots els públics que van des de visites guiades, teatralitzades, tallers, conferències, jornades de portes obertes o exposicions; així com activitats virtuals.

Aquest 2023 el lema és ‘Patrimoni viu’ i l‘Agència Catalana del Patrimoni Cultural s’assumeix la difusió de la programació i ofereix material de suport editable per les entitats que programen activitats. L’Agènca elabora la imatge general de l’esdeveniment, a més de cartells editables perquè a que cada entitat pugui configurar la seva proposta i materials gràfics de suport per a xarxes. Es crea també un microsite amb l’agenda, totes les activitats i un mapa interactiu, se’n fa difusió a través de canals analògics i digitals, a més de xarxes socials.

Al 2022, passat prop de 50.000 persones van participar en alguna de les 480 activitats proposades. Hi van participar 198 municipis, dels quals 45 eren de menys de 1000 habitants. Les Jornades Europees del Patrimoni són una molt bona ocasió per a donar a conèixer el patrimoni dels micropobles i des de l’Associació de Micropobles de Catalunya ens posem a disposició dels associats ia ssociades per donar-vos suport en la preparació de la proposta.

Pode contactar amb l’equip de Micropobles a través de correu electrònic, AQUÍ.