La segona edició del circuit de cinema amb valors a micropobles de Girona estrena sessions a la fresca

La segona edició del circuit de cinema amb valors a micropobles de Girona estrena sessions a la fresca

El circuit itinerant arrenca aquest mes de juliol i s’allargarà fins desembre de 2023 recorrent diferents municipis de menys de 1.000 habitants de la demarcació de Girona. El segon circuit de cinema compta ja amb prop d’una vintena de projeccions confirmades, superant el nombre de propostes de la primera edició. L’acció és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Festival Transhumant i compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Després de l’èxit de la iniciativa a finals de l’any 2022, aquest mes de juliol s’ha donat inici a la segona edició del circuit itinerant de cinema amb valors a municipis de menys de 1.000 habitants de la demarcació de Girona. En aquesta segona edició, el cicle es divideix en dos fases i ofereix per primera vegada la possibilitat de fer sessions de cinema a la fresca. Totes les sessions són gratuïtes pel públic i acullen la presentació del film, la projecció i un debat posterior per reflexionar sobre el tema que tracta la pel·lícula.

L‘Associació de Micropobles de Catalunya i el Festival Transhumant impulsen aquesta proposta, que compta amb el suport de la Diputació de Girona. Mario Urrea Marsal, president de Micropobles, ha destacat que “oferir una programació cultural de qualitat als municipis petits és essencial i propostes com aquest cicle itinerant ens permeten garantir l’accés a la cultura a qualsevol punt del territori”. El circuit de cinema amb valors obre la porta a un cinema compromès, amb obres allunyades del circuit comercial i que contribueix a la sensibilització de la població.

Després d’una primera sessió a Isòvol, aquest dissabte 22 de juliol el cicle estrena les sessions de cinema a la fresca a Sant Miquel de Campmajor amb la projecció del documental ‘Cholitas’ de Jaime Murciego Tagarro i Pablo Iraburu Allegue. Fins al moment hi ha disset projeccions confirmades a: Sant Miquel de Campmajor, Beuda, Sant Pau de Segúries, Palau de Santa Eulàlia, Vallfogona de Ripollès, Susqueda, Rabós d’Empordà, Boadella i les Escaules, Pardines, Maçanet de Cabrenys, Sant Llorenç de la Muga, Rupià, Fortià, Agullana, Ordis i Mieres. Hi ha projeccions programades fins al mes de desembre i enguany s’han superat el nombre de peticions per part dels ajuntaments respecte a la primera edició, en la qual es van fer deu projeccions.

A continuació us detallem algunes de les pel·lícules i documentals que es podran veure al llarg de l’estiu dins el cicle:

  • 22/7: Cholitas de Jaime Murciego Tagarro i Pablo Iraburu Allegue a Sant Miquel de Campmajor
  • 4/8: Beuda
  •  9/8: Sant Pau de Segúries
  • 12/8: Beloved de Yaser Talebi a Palau de Santa Eulàlia
  • 14/8: Vallfogona de Ripollès
  • 19/8: Sufragistes de Sarah Gavron a Susqueda
  • 31/8: Quiero contarte algo de J.K. Álvarez a Rabós d’Empordà
  • 2/9: 3000 nits de Mai Masri a Boadella i les Escaules
  • 15/9: Pardines
  • 16/9: Maçanet de Cabrenys