Micropobles s’adhereix al Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH

Micropobles s'adhereix al Pacte Social contra l'estigma i la discriminació de les persones amb VIH.

Micropobles s’adhereix al Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH

L’Associació de Micropobles de Catalunya s’ha adherit al Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH. El document materialitza una voluntat de país de canviar la percepció del VIH a la societat catalana, lluitar contra la serofòbia i garantir l’accés igualitari als serveis, prestacions i treball des d’una percepció holística per tal d’assolir de manera efectiva la igualtat de drets de les persones que viuen o viuran amb el VIH en tots els àmbits. Aquest Pacte Social ha d’esdevenir el principal instrument polític i social a Catalunya per garantir els drets de les persones amb el VIH i erradicar totes les formes d’estigma i discriminació que encara pateixen. Des de Micropobles ens sumem a la iniciativa i mostrem el nostre compromís de treball també des del món local per eliminar l’estigma i qualsevol mena de discriminació vinculada al VIH, assegurant així el respecte dels drets fonamentals de les persones.
Els prejudicis entorn d’algunes malalties infeccioses i en particular les de transmissió sexual, així com la informació errònia sobre les vies de transmissió del VIH, poden donar lloc a discriminació i desigualtats en l’ús de serveis socials, jurídics, sanitaris, i en l’accés al mercat laboral i l’habitatge. Pe això des del Pacte es posa el focus de treball en  impulsar la inclusió efectiva, especialment en àmbits com l’educació, la cultura o els mitjans de comunicació, i així incorporar la normalització social del VIH.
Mitjançant aquest Pacte Social:
  • S’estableixen actuacions de vigilància i prevenció de les situacions de discriminació de les persones amb VIH
  • Es promou l’accés igualitari a tots els serveis, prestacions i recursos
  • S’afronta la serofòbia en l’àmbit laboral
  • Es garanteix el ple exercici dels drets, incloent-hi el dret a la intimitat i la privacitat, i els drets sexuals i reproductius.
Podeu consultar més informació sobre la iniciativa en aquest enllaç: https://salutpublica.gencat.cat/ca/ambits/vigilancia_salut_publica/vih-sida-its-hv/VIH-Sida/pacte-social/