Una vintena de municipis participen a l’Assemblea General Ordinària de Micropobles a L’Estany

Assemblea General Ordinària de Micropobles l'any 2022

Una vintena de municipis participen a l’Assemblea General Ordinària de Micropobles a L’Estany

L’Associació de Micropobles de Catalunya tanca un any de consolidació i creixement en el qual l’entitat s’ha obert als municipis de fins a 1.000 habitants i ha assolit la xifra de 230 associats.

Al llarg d’aquest 2022 s’han impulsat diferents projectes entre els quals destaca la posada en marxa d’Oportunitat500, un programa d’acollida i arrelament de persones migrades i refugiades a micropobles. Una iniciativa que es duu a terme en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Igualtat i Feminismes.

En els darrers mesos, s’ha treballat també en l’estatut de municipis rurals per a millorar les capacitats de prestar serveis als habitants dels micropobles i s’ha col·laborat en el desplegament de l’Agenda Rural. A més, hem aconseguit que el govern adeqüi instruments per a polítiques d’habitatge al món rural. En l’àmbit cultural, destaquen l’èxit del Festival Itinera i l’impuls d’iniciatives com el cicle de Cinema amb Valors a les comarques de Girona o la Setmana de la Pedra Seca.

A més, aquest 2022 hem celebrat la I Fira de Micropobles. Es celebrava el passat mes de novembre a l’Estany amb la voluntat de ser punt de trobada dels municipis de menys de mil habitants de Catalunya i un espai on poder mostrar les seves realitats i projectes.

El president de Micropobles, Mario Urrea, ha destacat que encara hi ha grans reptes “com aconseguir que l’estatut del municipi rural respongui a les necessitats dels municipis sense recursos ni mitjans i no al seu caràcter rural”. “Els micropobles tenim potencial i futur. Hem de treballar en xarxa i atreure gent innovadora que diversifiqui l’economia, a més de fer possible un canvi de mentalitat. Un canvi al món rural i a l’urbà i les seves percepcions”, ha afegit.

L’Associació de Micropobles de Catalunya ha celebrat aquest dissabte 17 de desembre la seva Assemblea General Ordinària en la qual ha reunit a una vintena de municipis i s’ha fet un repàs de l’activitat anual i s’han aprovat els comptes per al proper exercici. L’Assemblea ha comptat amb la presència de la secretària d’igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes, Mireia Mata, i de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.