Setmana de la Pedra Seca 2023

quatre imatges: una amb el logo de la setmana, una altra amb un marger fent paret, una tercera mostra una sessió de fomacio en aula i la darrera ensenya una cabana de construida amb pedra seca

Setmana de la Pedra Seca 2023

La Setmana de la Pedra Seca va néixer l’any 2020 de la mà de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya – ADRINOC. L’any 2022 Micropobles i l’Ajuntament de Torrebesses prenen el relleu en l’organització de l’esdeveniment amb l’objectiu donar veu i valor al patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca

L’any 2023 les entitats participants han organitzat 109 activitats que han contribuit a l’objectiu general de donar a conèixer la pedra seca, però de manera específica, les accions organitzades permeten detallar com es contribueix a aquest objectiu. En aquest sentit s’han dut a terme accions 51 activitats de divulgació organitzades que han permès posar en valor les construccions. S’han organitzat 32 tallers que han servit per a fer divulgació de la tècnica i s’han dut a terme 38 accions de descoberta que han ajudat a comunicar i posar en valor el paisatge com aelememnt de promoció del territori.

L’edició de 2023 ha suposat la implicació de 66 localitats de Catalunya, Andorra i el País Valencià i de 72 organitzacions ciutadanes.
I pel que respecta a la creació eines per a la descoberta, consulta i catalogació sobre el terreny de les construccions inventariades, la web i el mapa d’activitats hi col·laboren de manera notable.

Enguany a demés s’ha fet una enquesta de valoració que ens permet recollir opinions per a millorar la propera edició.

El web que hem posat en funcionament recull totes les activitats i es pot consultar aquí

La setmana compta amb el suport de:

 

logo