Micropobles busca persones voluntàries per participar en l’acompanyament al programa d’acollida Oportunitat500

Reunió del programa d’acollida Oportunitat500 per buscar voluntaris/es.

Micropobles busca persones voluntàries per participar en l’acompanyament al programa d’acollida Oportunitat500

L’Associació de Micropobles de Catalunya continua amb el desplegament del programa Oportunitat500 d’acollida i arrelament de persones migrades i refugiades a micropobles. Un programa que es fa en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Igualtat i Feminismes i que té per objectiu aconseguir el seu establiment sostenible i l’arrelament progressiu al territori, amb el propòsit que aquestes optin pels micropobles com una opció de vida.

En el marc del programa, s’ha iniciat el procés de mentoria i s’estan buscant persones voluntàries per participar en l’acompanyament al programa d’acollida. El procés de mentoria ofereix un acompanyament proper i acollidor, sent les persones ja arrelades al territori les més indicades per donar a conèixer l’entorn, oferir xarxes de suport i mostrar els recursos existents a les persones acabades d’arribar al municipi.

S’han dut a terme ja diverses sessions informatives a diferents municipis del Segrià. Totes les persones interessades poden contactar amb els seus ajuntaments, o bé, amb els responsables del projecte a través del correu electrònic: oportunitat500@micropobles.cat.