Jocs Florals Rurals

Jocs Florals Rurals als micropobles de Catalunya

Jocs Florals Rurals

L’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat en col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya, impulsem els Jocs Florals Rurals, adreçats a infants, joves i adults, que ha celebrat dues edicions.

Un dels objectius d’aquests Jocs Florals Rurals és posar en valor el món rural, un món vital per la nostra existència, ja que la flora i la fauna són imprescindibles per la subsistència del planeta i de l’ésser humà. Un ecosistema sense vegetació, sense arbres i sense natura representaria un lloc amb una escassa concentració d’oxigen necessari per viure. I perquè sabem que darrera de cada productor hi ha una història, una manera de ser, una manera de fer, una tradició i una economia que fa que els micropobles mantinguin la seva vida.

Els Jocs tenen tres categories i dues modalitats: Categoria Infantil (fins a 12 anys) en prosa i/o poesia en català, Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) en prosa i/o poesia en català i Categoria Adulta (a partir dels 18 anys) en prosa i/o poesia en català.

Les obres, de temàtica el món rural, han de ser originals i inèdites, podent fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció així com d’algun productor/a del territori.
Les poesies i els relats presentats seran publicats al blog i a les xarxes socials on els usuaris els podran llegir, i posteriorment votar mitjançant un formulari. Cada correu electrònic esdevindrà una votació vàlida per cada categoria i modalitat. Aquesta votació l’anomenem votació popular i un cop efectuada la votació popular, els relats i poesies més votats passen a la fase final, on els membres d’un jurat llegiran i valoraran la opció més adient per esdevenir guanyador/a de cada categoria i modalitat.