Jocs Florals Rurals 2022

A la plaça del Monestir de l'Estan, un noi, que ha guanyat un dels premis dels jocs rurals va cap al taula on hi ha persones que representen als organitzadors i jurats per a recollir-lo. Es veu també part del públic assegut.

Jocs Florals Rurals 2022

L’edició 2022 dels Jocs Florals Rurals els van organitzats per l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat  en col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya amb l’objectiu de posar en valor el món rural, que considerem un món vital per la nostra existència, ja que la flora i la fauna són imprescindibles per la subsistència del planeta i de l’ésser humà. Un ecosistema sense vegetació, sense arbres i sense natura representaria un lloc amb una escassa concentració d’oxigen necessari per viure. I perquè sabem que darrera de cada productor hi ha una història, una manera de ser, una manera de fer, una tradició i una economia que fa que els micropobles mantinguin la seva vida.

Per aquesta raó, la temàtica és el món rural i en les bases dels Jocs s’establiren tres categories i dues modalitats: Categoria Infantil (fins a 12 anys) en prosa i/o poesia en català, Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) en prosa i/o poesia en català i Categoria Adulta (a partir dels 18 anys) en prosa i/o poesia en català.

El procés per a la resolució dels Jocs inclogué una fase de participació (votació popular). En aquesta fase, les poesies i els relats presentats es publicaren al web i a les xarxes socials on tothom els podia llegir i votar telemàticament les que considerés més interessants.

Imatge de púbics a la plaça del Monestir, al poble de l'Estany, escoltant les intervencions de les persones guanyadors a l'acte de lliurament de premis als Jocs Florals Rurals 22. Fa sol i hi ha gent de totes les edats escoltant amb atenció

Se n’han celebrat dues edicions, els anys 2021 i 2022. Coincidint amb la Primera Fira dels Micropobles, celebrada a l’Estany (Moianès) el 17 de desembre es van lliurar els premis corresponents a l’edició del 2022 dels Jocs Florals Rurals.

De les 3 categories establertes, es van lliurar premis a dues modalitats: Categoria Infantil (fins a 12 anys) en prosa i/o poesia en català,  i Categoria Adulta (a partir dels 18 anys) en prosa i/o poesia en català. I la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) en prosa i/o poesia en català es va declarar deserta.

Les persones guanyadores van ser les següents:

El Jurat dels premis el varen composar el MHP Quim Torra, Maria Escalas, Ferran Saez, Montserrat Isern, Txell Bonet i Maria Alba Revés

Els Jocs Florals i van comptar amb el suport de

logotip de l'ens de la Diputació de Lleida que es dedica al treball cultural

Logotip de la Generalitat de Catalunya, del Departament de la Presidència