Itinera, el festival dels Micropobles

Fotografia feta per Carala Mallol, de quatre persones dretes, que són Ernest Pérez-Mas (de Parlem Telecom), Mario Urrea (de l'Associació de Micropobles), Marcel Marata (director del festival) i Joan Solà (de l'Associació de Micropobles) a la porta dels Jardins del Palau Robert de Barcelona

Itinera, el festival dels Micropobles

El Festival Itinera és un projecte nascut fa dos anys com una  iniciativa cultural, oberta i integradora organitzada per l’Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, empresa de màrqueting cultural. Itinera fa una proposta de concerts de jazz, blues, soul, gòspel i músiques del món, amb la voluntat de fer arribar aquesta música a llocs on aquestes propostes no eren habituals. I neix també amb els objectius de donar a conèixer la realitat dels micropobles i per a fer arribar propostes musicals de qualitat en entorns singulars

Ha celebrat tres edicions el 2021, que es programaren 105 concerts, l’any 2022, que se’n progamaren 150 i enguany, que es preveu créixer fins al 200 concerts entre els dies 1 d’abril i 31 d’octubre de 2023. Es proposen més de 30 espectacles diferents que propicien la vertebració d’un circuit de música abm més de 100 municipis implicats. En l’edició de 2023 es presenten com a novetats  projectes musicals amb segell Itinera que potencien la proposta. Entre ells, s’hi podran veure J.J White i Mayelen Fouler amb Mi acorde secreto, una peça de teatre musical que narra la vida de Leonard Cohen; Joan Chamorro, que presenta tres projectes: dos trios, The Sound of Violin amb Èlia Bastida i Josep Traver i Frank Sinatra Tribute amb Marc Martí i Edu Ferrer, i un duet amb Koldo Munné; Pep Lladó i Carlitos Miñarro amb Rumba blanca; Sílvia Comes amb un espectacle que repassa les cançons que han marcat la lluita per la igualtat a casa nostra i arreu del món; i Mireia (Mireia Farré Canela) que, seguint amb la seva tònica punk-naïf, presentarà el seu primer EP Marge de millora. A més, Big Mama Montse celebrarà els 35 anys als escenaris amb diversos concerts commemoratius amb un repertori basat en composicions pròpies que l’artista recupera amb ritmes renovats. Una proposta intimista i alhora festiva, amb cançons per redescobrir i gaudir.

D’altra banda, tornaran a sentir-se algunes de les propostes que més han agradat anteriorment com Les grans veus del soul de Ster Wax, David Giorcelli, Frank Barnes i Abby Rubens; el trio Swingto?nics amb un homenatge als 50 anys La Locomotora Negra, una història amb Swing; Joe Psalmist & The Gospel Train amb La ruta del Gòspel. D’Àfrica als Estats Units; Cleanhead Brothers amb La música de Woody Allen; Hop’s duo i Romani Brothers Hot Jazz amb Història del Jazz; Richard White, Johnny Bigstone, Sweet Marta i The Blues Prisoners amb Route 62, el blues del Mississipí; Miliu Calabuch amb La Rumba Catalana; i The Massive Brothers, Mr. Shingles i The Coverland amb Black Music. Igualment, es continuarà acollint els espectaculars duets d’Alba Armengou, Carla Motis i Jan Domènech (Sant Andreu Jazz Band), així com Ramon Macià, Paula Barranco, Giuditta Franco, Vignesh Melwani i Belén Bandera.

Itinera col·labora amb conservatoris i escoles de música catalanes, especialment amb el Liceu, l’Esmuc, el Taller de Músics, la Fundació Catalana de Jazz Class, la SBB (Societat Blues Barcelona), i el club de Jazz i Blues me?s antic de Catalunya: el Harlem Jazz Club.

El Festival Itinera Parlem guanyà la VI Edició dels Premis Impulsa! de la Fundació Catalunya Cultura (2021)

 

 

 


Pressupost: 98.500,00 € (edició 2022)


Data d’inici: 1 d’abril de 2023


Data de finalització: 31 d’octubre de 2023


Amb el suport de:

Logotip de la Generalitat de Catalunya, del Departament de la Presidència

 

 

Enllaços d’interès:

El 3er Festival Itinera Parlem creix fins als 200 concerts pels micropobles catalans i més enllà