Fira dels Micropobles

Cartell de la Fira de Micropobles de Catalunya

Fira dels Micropobles

El 19 de novembre de 2022, al municipi de l’Estany (Moianès), es celebrà la Fira dels Micropobles de Catalunya organitzada per l’Associació de Micropobles de Catalunya. Hi varen participar una vintena d’estands d’ajuntaments i consorcis. Es disposà d’un espai on al llarg del matí s’hi fallaren els premis dels Jocs Florals Rurals de 2022, es presentaren projectes municipals com Almia (Almatret) i Brasa & Talent (Agullana) , es feren tastos d’oli de Torrebesses i embotit del Moianès i de Planoles i es presentà el llibre «L’altre món rural», de Joan Nogué i Rosa Cerarols.

La Fira de Micropobles es crea amb l’objectiu de que sigui un reflex dels micropobles de Catalunya, amb estands dels diferents ajuntaments que considerin interessant donar-se a conèixer i exposar les seves experiències o productes. Cada ajuntament decideix que vol exposar al seu estand. Pot oferir tot tipus d’informació sobre productes locals, mostrar i vendre productes alimentaris i culturals com literatura feta al municipi, artesania, música o serveis d’allotjament o de descoberta del patrimoni natural i cultural. També es poden donar a conèixer les experiències i informació del seu municipi entre altres. L’Ajuntament pot exposar sol o compartint amb les persones que hi tindran producte.

Des de l’Associació es vol que aquesta fira tingui una edició cada any i que sigui un espai de trobada entre ajuntaments, per a intercanviar coneixement i experiència, entre aquests i el món urbà i un espai de descoberta i de promoció de producte fet als micropobles, per a fer palès que és el batec rural.

 


Pressupost: 5.800,00 €


Data de realització:  tardor de 2023


Amb el suport de: