Salutació de la Presidenta

M Carme Freixa

M Carme Freixa, Presidenta de l'Associació i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès
M Carme Freixa, Presidenta de l'Associació i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès

Quan la globalització impregna la nostra vida amb productes i missatges de tot el món és més necessari reivindicar la proximitat i l’autenticitat del petit món que ens envolta.
Això és el que l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) fa des del 2008, quan una quinzena d’alcaldes, alcaldesses i regidors es van reunir per fer sentir la veu dels 327 municipis de menys de 500 habitants. Es tracta de posar-los en el mapa, de fer de lobby d’aquests ajuntaments i, sobretot, dels seus habitants. En qualsevol moment podem veure’ns privats del nostre consistori que, tot i les limitacions pressupostàries, centre els seus esforços en fer-nos la vida més fàcil i en mirar que no siguem ciutadans de segona o tercera categoria respecte al que viuen en ciutats.
Fer que la societat prengui consciència de la viabilitat econòmica i social dels micropobles ha estat la missió de tots els associats i els òrgans de direcció de l’AMC. La confluència d’electes de les diferents demarcacions i comarques i de tots els colors polítics ha estat una constant per aquest objectiu comú. L’altre gran factor que ens abandera és l’entusiasme i la implicació de tots i cadascú en fer arribar el missatge que cal ajuntar esforços i experiències de manera activa.
Tenim reptes difícils perquè el centralisme avança però la lluita dels micropobles no ha de defallir. I entre tots, és possible guanyar el respecte de la societat per als nostres municipis i els seus habitants.

Per tant, seguint l’exemple dels anteriors president, Toni Lloret i Maria Crehuet, a la vostra disposició.

Salut!

M Carme Freixa i Bosch