S'inaugura l'exposició 'Artistes amb tractor', que arribarà a 30 micropobles per reivindicar el paper de la pagesia en l'alimentació sostenible

dilluns 7 juny 2021

En col·laboració amb l'AMB, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona orgatnizem aquesta mostra fotogràfica per posar en valor la feina del camp.

L’exposició s’emmarca en l’agenda d’activitats de l’any en què Barcelona, i la seva metròpolis, és Capital de l’Alimentació Sostenible i suposa una oportunitat per col·laborar entre municipis, governs locals i entitats de tot Catalunya.

Aquest dissabte, 5 de juny, s’ha inaugurat al municipi de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany, Girona) la mostra fotogràfica “Artistes amb tractor. La terra i la pagesia”, en què l’autora, Sara Boldú, posa en valor l’agricultura i el món del camp en l’alimentació sostenible. De fet, aquesta exposició s’emmarca dins l’agenda d’activitats de l’any en què Barcelona, i la seva metròpolis, és Capital de l’Alimentació Sostenible 2021.
L’exposició, liderada per l’AMB i l’Associació de Micropobles de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona és un homenatge a la terra i la pagesia i també una invitació a reflexionar sobre la implicació de l’alimentació en la vida quotidiana.
Per part de Micropobles ha acudit a la presentació l’alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà i el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea. L'acte també ha comptat amb la presència de la diputada de la Diputació de Girona, Eva Viñolas, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, així com del Coordinador General del PEMB i representant de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, Oriol Estela; i de Salvador Milà, director de l’Àrea de Presidència de l'AMB.
La de Sant Miquel de Campmajor és la primera parada d’una ruta que passarà per una trentena de municipis catalans fins al juny de l’any que ve. La majoria són micropobles —municipis amb menys de 500 habitants—, tot i que també arribarà a d’altres que no ho són. L’exposició passarà tres mesos en cada província: primer Girona, després Tarragona, seguidament Lleida i, la primavera de l’any que ve, Barcelona.

Per què és important l’alimentació sostenible?
L’alimentació sostenible és bona:
Per a les persones, perquè representa una oportunitat per gaudir d’aliments segurs, saludables, de qualitat i saborosos.
Per a l’entorn, perquè promou models d’economia circular i models de ciutat més resilients i solidaris.
Per al planeta, perquè es regeneren recursos com l’aigua o el sòl i es preserva i es fomenta la biodiversitat.
En aquest sentit, l’AMB potencia la producció agrària de quilòmetre zero, el comerç local i les infraestructures de què disposa per produir i consumir aliments i alhora regenerar els recursos i els ecosistemes. A més, cal recordar la importància d’una dieta equilibrada i saludable, com per exemple la dieta mediterrània, basada en el consum d'aliments d'origen vegetal, frescos i molt poc processats, i en menor quantitat i freqüència, làctics preferentment fermentats i peix, seguits de carn i ous.