Tret de sortida a la primera edició dels Jocs Florals Rurals

diumenge 14 març 2021

Es presenta a Sanaüja (Segarra) la primera edició dels Jocs Florals Rurals. La iniciativa, de l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat, té per objectiu visibilitzar la creació literària des del món rural

Dissabte 13 de març s’ha signat a Sanaüja (Segarra) un conveni de col·laboració entre l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat per a l’organització de la primera edició dels Jocs Florals Rurals.

Per part de Micropobles, s’ha comptat amb la presència del President de l’Associació, Mario Urrea, i del responsable de la sectorial de Cultura, Joan Solà. Per part de Productors Catalans hi han assistit la presidenta, Llum Colomer, i el Secretari, Lluís Torrent. En representació de Sanaüja, els ha acompanyat l’alcaldessa, Gemma Martínez i Sangrà, i en Lluís Castany, un veí del municipi que els ha fet un recorregut pels carrers del poble i els indrets més destacats: la plaça Major, La Portelleta, la baixada de Sant Roc, el Pont i la Capella de Santa Magdalena. A cada parada s’han llegit poemes de Joan Margarit, com a homenatge al fill més il·lustre de Sanaüja.

Amb l’objectiu de visibilitzar la creació literària del (i des del) món rural, s’acceptaran obres originals i inèdites que situïn el relat en algun micropoble o facin esment d’algun productor/a. Les categories són Infantil, Juvenil i Adults en modalitat de Poesia i Prosa. La presentació de les obres es farà a través d’un formulari que serà accessible els propers dies als webs de Micropobles i Productors.cat i el termini per a presentar les propostes finalitza el 4 d’abril de 2021 a les 23:59h.

Les poesies i els relats presentats seran publicats al bloc i a les xarxes socials on els usuaris els podran llegir, i posteriorment votar mitjançant un formulari. Els relats i poesies més ben valorats a la votació popular passaran a la fase final, en la qual els membres del jurat escolliran el guanyador/a de cada categoria i modalitat. Finalment, la decisió del jurat, format per Quim Torra, Albano-Dante Fachín, Bernat Deltell, Pep Coll, Jenn Díaz i Montserrat Isern, es donarà a conèixer a les xarxes socials del concurs literari (Twitter i Instagram) i de les dues associacions impulsores (@Micropobles i @productorscat). Es podrà fer un seguiment de les diferents etapes del concurs a través del hashtag #JocsFloralsRurals.

El premi és un trofeu de fusta reciclada, un lot de productes de qualitat i un dinar per a dues persones + visita guiada a un micropoble. A més, totes les obres formaran part d’un llibre digital que commemorarà la primera edició dels Jocs Florals Rurals.

BASES DE PARTICIPACIÓ

Bases Jocs Florals Rurals