El Projecte Hamlets presenta els resultats del treball de camp a Catalunya

divendres 31 gener 2020

El projecte "HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles" presenta els resultats del treball de camp a Catalunya el proper dimecres, 5 de febrer, al Palau Macaya de Barcelona, en una conferència-fòrum de debat que aplegarà nombrosos representants d'entitats i associacions implicades en aquest àmbit.

El proper 5 de febrer, el Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona) acollirà una trobada en què seran presentats els resultats dels treballs de camp fets Catalunya del projecte de recerca "HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles", que dirigeix el professor del Departament de Geografia de la UAB Ricard Morén-Alegret i està finançat pel programa RecerCaixa (ACUP-Obra Social laCaixa). La trobada comptarà també amb un debat sobre el present i el futur dels micropobles a Catalunya i la presentació del projecte CAMIGRI, sobre immigració a àrees rurals franceses.

La trobada començarà a les 18:30 h amb unes paraules de benvinguda a càrrec dels representants l'Obra Social laCaixa i de les organitzacions que col·laboren al projecte: l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, el Síndic d'Aran, el Consorci Grup d'Acció Local Alt Urgell-Cerdanya, l'Associació de Micropobles de Catalunya, Unió de Pagesos, l'Institut Agrícola i l'Associació d'Empresaris Agraris.

Seguidament, William Berthomière, investigador del Centre National de la Recherche Scientifique de França, presentarà els resultats del projecte CAMIGRI i a continuació, serà el torn del projecte HAMLETS, els resultats del qual seran presentats pel professor Morén-Alegret i pels investigadors Cristóbal Mendoza, Josepha Milazzo i Francesc Romagosa.

La jornada es tancarà amb un fòrum de debat sobre la situació actual i les perspectives de desenvolupament sostenible a nivell social, econòmic i ambiental dels municipis amb menys de 500 habitants empadronats. Participaran al debat representants de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Comissions Obreres, FEDELATINA, Casa Àsia, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i UGT.

El projecte "HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles" té l'objectiu d'investigar la geografia humana, la sostenibilitat i el debat sobre el "ser o no ser" dels municipis amb menys de 500 habitants de Catalunya. La hipòtesi principal del projecte és que la immigració -internacional i interna- té potencial per contribuir socialment, econòmica, mediambiental i cultural al desenvolupament sostenible de molts micropobles.

Els resultats globals del projecte, que seran presentats a finals d'aquest any, serviran per conèixer millor l'arribada i l'assentament d'immigrants a micropobles, establir accions amb persones immigrades implementant iniciatives de desenvolupament sostenible i ajudar els municipis en l'arribada i l'acollida de nouvinguts, amb solucions com el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) per a uns micropobles actius i sostenibles (GISASH), ja en funcionament des de l'any passat.

Més informació: HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles
Conferència fòrum del projecte de recerca "HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles"

Web: https://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/el-projecte-hamlets-presenta-els-resultats-dels-seus-treballs-de-camp-1345667174054.html?noticiaid=1345806749645