Es renova la Presidència i la Junta Directiva de l'Associació

dilluns 22 juliol 2019

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses (Segrià), substituirà M.Carme Freixa, que s'incorpora al Consell Assessor.

El passat 13 de juliol Sant Martí Sesgueioles (Anoia) va acollir l'Assemblea Anual de l'Associació de Micropobles de Catalunya, que va reunir prop d'una cinquantena d'assistents. La jornada va mantenir el seu horari de tarda després que el workshop que s'havia de celebrar al matí sobre comerç als micropobles -organitzat conjuntament amb el Consorci de Comerç, Moda i Artesania de Catalunya- quedés posposat a l'espera de nova data.

Entre els punts més destacats de l'ordre del dia hi ha l'explicació de les esmenes recollides sobre l'esborrany de l'Estatut dels Micropobles a càrrec del jurídic i secretari Cristian Cimadevilla Magri, que va acceptar formar part de l'Associació com a assessor tècnic; o la presentació de diferents informes que quantifica la valuosa tasca realitzada en els darrers anys (un centenar de reunions i contactes mantinguts anualment; la proposta d’adhesió i suport a la iniciativa per a la creació de la figura del defensor/a de les generacions futures promogut per la Fundación Savia, el desenvolupament del Projecte Hamlets, etc., i la feina de divulgació de l'àrea d’energia feta per la Maria Crehuet).

Renovació de la presidència i de la junta directiva
Després de 4 anys a càrrec de la presidència de l'Associació, M.Carme Freixa, que també ha finalitzat el seu mandat com a alcaldessa de Vallfogona de Ripollès, ha donat pas a Mario Urrea, alcalde de Torrebesses (Segrià). Amb una proposta continuista, Urrea encapçala un equip de treball format per Carme Ferrer (alcaldessa de Senan) com a Vicepresidenta, Cesc Salamé (regidor de Copons) com a secretari, en substitució de Mon Bonaterra (Vilamaniscle), i amb l'Artur Miró (alcalde de Vilanova de Prades), que manté el seu càrrec com a tresorer. Un dels objectius principals de la candidatura és el de seguir creixent, tant en nombre d'associats -fins arribar al 60% dels micropobles de Catalunya- com en representació i repercussió al territori. En aquest sentit, durant el transcurs de l'Assemblea va sorgir la possibilitat de crear unes vicepresidències territorials (a nivell de demarcació o comarca) per tal de deslocalitzar l'activitat de l'Associació. Tot i que una desena de representants de municipis allí presents es van oferir com a vicepresidents/s de les seves zones, encara s'esperen més nomenaments. Per altra banda, la realització de jornades itinerants també va ser una de les idees més aplaudides de la nova junta.