La plataforma informàtica GISASH per donar visibilitat als micropobles ja està operativa

dimecres 5 juny 2019

En el marc del Projecte Hamlets, i d’accés lliure i gratuït, aplega informació sobre les característiques i la gamma de serveis i recursos disponibles als micropobles Catalunya.

Presentació del GISASH
El Sistema d’Informació Geogràfica per uns Micropobles Actius i Sostenibles (GISASH) està ja disponible de forma oberta i gratuïta al web Projecte Hamlets. El GISASH és fruit del projecte titulat “HAMLETS. Immigració i desenvolupament sostenible als micropobles” que va rebre el suport de RecerCaixa, un Programa impulsat per l’Obra Social de “la Caixa” amb la col·laboració de l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP).
Es tracta d’un projecte de recerca aplicada desenvolupat des de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la col·laboració activa de l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), així com d’altres organitzacions. La durada prevista del projecte és fins finals de febrer de 2020.

Enllaç al SIG web dels micropobles de Catalunya
Vídeo explicatiu del GISASH

Congrés "Investiga amb RecerCaixa!" amb la participació de l'escola de Tuixent
En el marc de Hamlets, l'escola de Tuixent (Alt Urgell) participa durant el curs 2018-2019 en la sisena edició del projecte "Investiga amb CosmoCaixa!", una iniciativa que es dirigeix a fomentar l'esperit de recerca entre els nens i nenes de 5è i 6è procedents d'escoles de tot Catalunya.
Investiga amb CosmoCaixa! proposa als alumnes treballar durant tot un curs acadèmic sobre un tema científic d'actualitat de la mà d'investigadors de primera línia, abordant qüestions molt diverses. A final de curs, les escoles presenten els resultats de les seves recerques en un congrés científic davant d'altres escoles i de les seves famílies. Enguany serà el dia 27 de maig al mateix CosmoCaixa.

Més informació