Assistim a l'assemblea general de RURENER, la Xarxa europea de comunitats rurals compromeses amb la transició energètica

dilluns 1 octubre 2018

Sota el lema "From idea to action for the energy transition in rural Europe", i organitzada per Le Pays de Combraille en Marche, ha tingut lloc a Creuse (França) del 12 al 14 de setembre.

Com a membre de RURENER (Xarxa europea de comunitats rurals compromeses amb la transició energètica), l'Associació de Micropobles ha assistit a l'Assemblea General 2018, celebrada al Departament de Creuse (França) del 12 al 14 de setembre.

La trobada ha suposat una oportunitat per a debatre qüestions problemàtiques i interessos comuns al voltant del desenvolupament de la transició energètica a l'entorn rural. A més, el viatge ha inclòs un estudi de camp a partir del qual hem pogut visitar diversos exemples exitosos d'aprofitament energètic:
- La Xarxa de calefacció de llenya amb una plataforma d'emmagatzematge a Parsac-Rimondeix.
- El projecte de calor residual de l'activitat tèrmica a Evaux-les-Bains.
- Visita a Filature Fonty, una indústria de filatge molt involucrada en energies renovables, a Rougnat.
- Inauguració del "Halle Petite Vitesse" (una antiga sala de mercaderies) a Felletin, fet amb un sostre solar.


RURENER es va crear el 2008 amb l'objectiu de plantejar un enfocament transversal del desenvolupament rural en l'abordatge dels problemes energètics.