Es presenta el llibre 'Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits'

dilluns 12 desembre 2016

14.000 km, 35 comarques, 80 pobles... en set mesos i dalt d'una furgoneta dels anys vuitanta!

Els periodistes Edu Bayer i Marc Serena presenten, dos anys després d'entomar i fer realitat una idea esbojarrada, "Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits".

Quan el diari on treballàvem va tancar, vam decidir que no ens quedaríem de braços plegats. Un dia, dinant, va néixer l’idea de recórrer Catalunya a través dels municipis de menys de 500 habitants. Era l’octubre del 2012 i vam presentar el projecte a l’Associació de Micropobles de Catalunya. Com que els va agradar, vam decidir tirar-lo endavant.
Després d’hores buscant informació, reunions, correus electrònics i Excels amb pressupostos impossibles… el març de 2014 vam emprendre un viatge de set mesos amb una furgoneta vigatana dels anys vuitanta. Ens fèiem moltes preguntes que es resumeixen en dues: com són aquests micropobles? Com s’hi viu?


Ara, amb 14.000 quilòmetres a l'esquena, publiquen un recull d'històries, imatges i anècdotes a tot color a través d'Edicions Sidillà, una editorial que encarna perfectament l'esperit tranquil i serè de la vida rural.

Presentacions arreu de tot Catalunya a partir del 28 de novembre.