Reunió de l'AMC amb la Consellera de Governació

dijous 8 setembre 2016

Meritxell Borràs i el Secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, reben l'Associació de Micropobles de Catalunya.

A dia 8 de setembre de 2016 ha tingut lloc la trobada entre la Consellera de Governació, Meritxell Borràs, el Secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i l'Associació, representada per l'actual Presidenta, M. Carme Freixa, i Toni Lloret, batlle d'Argençola.

Durant la reunió s'ha exposat el per què de l'Associació i els seus objectius, propòsits i propostes; i s'ha presentat el programa definitiu de la 2a Convenció de Micropobles, a la qual es preveu que assisteixi la Consellera.

A més, s'ha introduït el concepte de ruralitat com a valor a tenir present en futures normatives i projectes de llei de la Generalitat, i s'ha donat llum verda a la proposta de creació d'un Observatori de la Ruralitat. Aquest actuaria com a organisme per fomentar la interlocució entre Micropobles o zones rurals, zones urbanes i administracions i sigui instrument de consulta que contribueixi a que les grans administracions contemplin les accions compensatòries i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania de les zones rurals amb la resta del territori, en la normativa i actuació administrativa que generin.

S'ha fet palesa la conveniència de concebre el Desenvolupament Rural com una oportunitat d'autonomia per als micropobles, amb un major suport legal en aspectes com urbanisme, promoció econòmica i la dotació d’infraestructures de comunicació terrestre i digital, així com la participació en projectes a nivell europeu.

Finalment, s'ha acordat establir trobades periòdiques entre la Conselleria de Governació i l'Associació de Micropobles de Catalunya.

Reunions de l'AMC amb diputacions i partits polítics.