Jornada 'La transició energètica als micropobles' (Argençola)

dimarts 19 juliol 2016

Es va aprovar el document base per la transició energètica als micropobles.

El passat dia 2 de juliol va tenir lloc a Argençola la presentació dels estudis sobre transició energètica que el Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social sostenible (CMES) ha fet a onze micropobles*, que representen un mostreig significatiu de diversitat en funció dels tres conceptes clau (clima, activitats productives i morfologia del territori).

Aquesta presentació s’inscriu en la col·laboració de l’AMC dins del projecte ENFOCC "Energia, Forest i Canvi Climàtic", projecte de cooperació on hi participen el 11 Grups d'Acció Locals de tot Catalunya, 4 grups espanyols i un grup francès i està coordinat per Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura. Aquest projecte té la finalitat de catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l'estalvi i eficiència energètica, en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, i en la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació vers el Canvi Climàtic, implicant per l'assoliment d'aquest objectiu als agents implicats en el desenvolupament de les zones rurals de Catalunya (població local, entitats locals, entitats associatives, propietaris forestals i teixit empresarial).
Presentació del projecte de cooperació Leader Enfocc (Energia, Forest i Canvi Climàtic) el passat 6 de maig a Sant Pere de Torelló.

Al llarg de l’acte de presentació es va exposar, en primer lloc, perquè urgeix una transició energètica, des d’un punt de vista tècnic i rigorós, que denota com és de possible aquesta transició ja a partir d’avui. Després d’un torn de diàleg, es va aprovar el document base per la transició energètica als micropobles.

La trobada va ser del tot profitosa pels assistents, posant-se de manifest, d’una banda, la necessitat del canvi de model energètic i, d’altre banda, les ganes i predisposició dels municipis assistents per a iniciar aquest camí, que es veu del tot necessari.

L'acte va comptar amb la presència de M. Carme Freixa, presidenta de l’AMC, així com en les clarificadores i brillants exposicions de Maria Crehuet, membre de l’AMC i de CMES, i Eduard Furró, coordinador del col·lectiu CMES. Finalment, es va cloure l’acte amb un refrigeri de productes locals, de molt grat dels assistents.

Àrea de Comunicació
Ajuntament d’Argençola
Plaça de Lluís Maria Xirinacs, S/N
08717 Argençola
Web
Facebook
Twitter
Google+
Instagram

Jornada Transició Energètica