Els micropobles, presents al 3r Congrés de l'Energia de Catalunya

dimecres 10 febrer 2016

Ha tingut lloc a Barcelona els dies 15, 16 i 18 de febrer.

L'Associació de Micropobles de Catalunya ha estat present al III Congrés de l'Energia de Catalunya, en el dia que s'ha debatut sobre energia i territori. Maria Crehuet, ex-Presidenta i actual membre del Consell Assessor de l'AMC, va exposar a la ponència “Els micropobles i la seva participació integral en el canvi de model energètic” la realitat geogràfica, ocupacional i de serveis en què es troben els micropobles catalans, destacant-ne la seva ubicació territorial.

Segons Crehuet, aquest fet és especialment interessant en el sentit que, en la transició energètica del país cap a un model 100% renovable, farà falta territori per a les instal·lacions energètiques, i precisament un 40% del territori català es troba en termes municipals de micropobles.

És per això que els micropobles volen ser presents en el debat sobre aquesta transició energètica des de l'inici i que no passi, com és habitual -en paraules de Crehuet- que siguin ignorats... fins que els necessiten.

La moderadora de la taula va ser Maria Rovira, Responsable d'Urbanisme d'Unió de Pagesos de Catalunya, i Crehuet va estar acompanyada per l'actual Presidenta de l'AMC, M.Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès.

Programa Congrés Energia Catalunya