Entrevista d'El Singular Digital a la presidenta de l'AMC sobre les llistes fantasma

dimecres 29 abril 2015

LLISTES FANTASMA

Els pobles petits i les llistes fantasma: "La gent no és tonta"
L'Associació de Micropobles de Catalunya lamenta que la llei permeti presentar aquestes candidatures


Bernat Vilaró / Nerea Rodríguez
Els pobles petits critiquen les llistes fantasma, les candidatures d'una sola persona que no són del municipi i que serveixen per dissimular la pèrdua d'implantació territorial. Segons va explicar elSingular, un 27% de les llistes del PP i el PSC són fantasma, i aquesta pràctica ha enfurismat els municipis més petits que en són víctima, en no poder votar persones del poble.

L'Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) aplega els municipis de menys de 500 habitants del país, i la seva presidenta, Maria Crehuet, assegura que "la gent no és tonta, i als pobles es voten les persones, no les sigles". En declaracions a elSingular, Crehuet ha afegit que "ja se sap que aquests partits tenen poca cosa a fer en els pobles petits".

"La gent no els coneix, de manera que els vots que arrepleguen també són molt pocs", continua la presidenta de l'AMC, que detalla que cap municipi de l'associació ha presentat de moment cap queixa formal pel fet de tenir llites fantasma a les eleccions municipals del 24 de maig.

Crehuet lamenta que la llei permeti fer aquesta pràctica: "No s'hi pot fer res. En tot cas, ens hauríem de moure quan una llei electoral digui que això no es pot fer. Aleshores sí que l’AMC ens hi ficaríem", comenta Crehuet, que també és alcaldessa d'Ordis (Alt Empordà).

Font i enllaç a la notícia: elSingular.cat