IV Assemblea General de l'AMC a Senan

diumenge 27 octubre 2013

L’Associació de Micropobles de Catalunya va celebrar, el dissabte 19 d’octubre, la seva IV Assemblea General al poble de Senan (Conca de Barberà).

L’Assembla, que va durar unes tres hores, va ser molt dinàmica i participativa. A part dels tràmits oficials, es va discutir la pressió que s’està fent sobre els pobles petits. Semblaria que, malgrat tothom diu que ningú els obligarà desaparèixer per decret llei, sí que s’estan posant moltes limitacions, condicions i dificultats al seu funcionament diari, sempre donant preferència a l’economia d’escala i sense tenir en compte l’“economia de proximitat”. En aquests moments s’estan avaluant totes les activitats i accions dels municipis petits amb criteri de ciutat, i se’ls exigeix un funcionament inadequat a municipis de pocs habitants. Semblaria doncs, que si no s’eliminen per activa intenten fer-ho per passiva.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser la presentació oficial de la nova web de l’Associació.

Entre els acords que es varen prendre, destacar l’acord en què es preveu demanar un dictamen jurídic sobre el títol III del Reglament del Programa d’Actuació d’alguns Consells Comarcals, que semblaria donar prioritat a les decisions preses per majoria dels municipis grans en detriment dels petits, i el manifestar-se pel dret a decidir, dret indiscutible en tot estat anomenat democràtic.