L’AMC demana la modificació de l'Avantprojecte de Llei de Governs Locals

dijous 10 octubre 2013

Els habitants del Lluçanès i del Moianès fa anys que reivindiquen esdevenir comarca. L'avantprojecte de Llei de Governs Locals que ha d’aprovar el Parlament de Catalunya preveu un topall mínim de 15.000 habitants per a qualsevol territori que vulgui ser una comarca. En el cas del Lluçanès només en tenen 8.500.

El passat dijous, 3 d’octubre, Prats de Lluçanès (Osona) va organitzar una taula rodona sobre ‘El Lluçanès i la Llei de Governs Locals de Catalunya’ amb representants dels grups parlamentaris. Tal com va dir l’ alcaldessa de Lluçà i portaveu de la plataforma 'El Lluçanès és comarca', Eva Boixadé, aquest límit numèric “no té cap sentit".

Des de l’Associació de Micropobles de Catalunya entenem la democràcia com la participació ciutadana en la gestió dels afers comuns. Per tal que la democràcia sigui efectiva, aquesta gestió ha de ser el més propera possible als ciutadans. Condicionar aquesta gestió al nombre d'habitants d'una zona és anar contra l'esperit democràtic més bàsic. És per això que defensem aferrisadament el manteniment dels municipis, sigui quin sigui el seu nombre d'habitants i advoquem perquè s'atengui la sol·licitud dels habitants del Lluçanès i del Moianès, i es considerin aquestes comarques naturals també com a comarques administratives. A més, demanem la modificació de l'Avant Projecte de Llei de Governs Locals que condiciona la creació d'una comarca només al número de les persones que hi viuen sense tenir en compte altres condicionants històrics i/o geogràfics.