El Consell Directiu de l'AMC es reuneix a Abella de la Conca

divendres 12 abril 2013

El Consell Directiu de l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) es va reunir aquesta setmana a Abella de la Conca (Pallars Jussà). En la trobada, que es va celebrar el dissabte 6 d'abril i que va ser presidida per la presidenta de l’entitat, Maria Crehuet, es van exposar les diferents actuacions a favor dels micropobles que s’han portat a terme i també es van prendre acords de funcionament i de futur.

L’objectiu fonamental és nodrir els representants municipals d’estratègies i fórmules per tirar endavant un poble petit, per poder continuar existint sense perdre serveis, justament ara que s’està reformant la llei de bases de règim local. Cal recordar que hi ha el perill que s’eliminin municipis o bé que es rebaixin competències amb l’excusa de l’estalvi. L’AMC està en contra de l’abandó del territori i a favor de la vertebració tot reduint costos, de mancomunar serveis si es millora el cost i de mantenir tots els municipis. Els micropobles no són una càrrega pel país, ans el contrari, l’administració dels pobles petits en general són un model de funcionament, ja que hi ha una gran dosi de proximitat al ciutadà i de voluntarisme.

Aprofitant la reunió, els membres del Consell Directiu van poder conèixer de primera mà Abella de la Conca, un municipi que té 180 habitants repartits en 5 nuclis i unes 80 masies escampades en un terme municipal d’uns 78 quilòmetres quadrats i amb un centenar de quilòmetres de camins rurals. El seu alcalde està pràcticament al servei de la població les 24 hores del dia i tant ha de tenir cura del funcionament de la bàscula que de l’abastament d’aigua potable, només per posar uns exemples.